Ketten több

Amikor ma már háromszoros olimpiai bajnokunk és minden idők egyik legsikeresebb magyar sportolója, Hosszú Katinka 2012-ben azon kesergett, hogy „csak” a negyedik lett a londoni olimpián, párja azt mondta neki, hogy ő a világ negyedik legjobb úszója. „Csak” nélkül. Ha akarja, feladhatja, de ha mégis úgy dönt, hogy folytatja, mindenben támogatja, hogy egyszer ő lehessen a legeslegjobb.

Ketten több

Négy évvel később, a riói olimpia három aranyat és egy ezüstöt hozott Hosszú Katinkának, minden várakozást felülmúlóan igazolva, hogy jól döntött, folytatni fogja. Bár nem volt mindig rózsaszín romantika a közös felkészülés, sok harc és vita, sok kudarc és könny árán született meg a végeredmény, a közösen elért siker vitathatatlan.

Kettejük története túlmutat önmagán és párkapcsolati szempontból le is  vonhatjuk a tanulságot: Két ember, ha erős párost alkot, többre viheti, mint külön-külön.

De mi kell ahhoz, hogy egy kapcsolat, ha nem is olimpiai érmeket, de látható eredményeket hozzon?

A fenti történet alapján:

– Közös célok kitűzése és az ezek eléréséért végzett kitartó, kemény munka.

– Egymás bátorítása és támogatása az egyéni célok elérése érdekében.

– Erős bizalom és hit abban, hogy együtt sikerülni fog.

– A napi problémákon való felülemelkedés képessége a közös cél elérése érdekében.

– Rugalmasság a döntések meghozatalakor.

„Shane is mindig mondja, hogy nem muszáj úsznom. Nincsenek elvárások velem szemben, ha megunom, kedvemet vesztem, bármikor, bármelyik pillanatban mondhatom azt, hogy vége. Kimászhatok a medencéből és abbahagyhatom. Mi ketten, akkor is ki fogunk találni valamit, kezdünk valami mást az életünkkel.” Forrás: www.katinkahosszu.com)

Kettejük története ugyan véget ért, de a sikereik maradandóak és inspirálóak. Mi is levonjuk a tanulságot, „kimászunk” ebből a szövegáradatból és folytatjuk… egy másik témával.