Ha elmegyünk társkereső irodába

Hat tipp azoknak, akik társkereső irodában szeretnék megtalálni a párjukat

Ha elmegyünk társkereső irodába

Ha valaki hosszú ideig nem talál társat, nagy valószínűséggel kezd el azon gondolkozni, hogy szerencsét próbál valamelyik társkereső irodában. Sokan azért mennek el egy társközvetítőhöz, mert elegük van az online társkeresés személytelenségéből és abban bíznak, hogy sok csalódástól és fölösleges randevútól kímélik meg magukat, ha közvetítőn keresztül próbálkoznak. De nézzük, milyen szempontokat érdemes figyelembe vennünk, mielőtt regisztrálnánk egy társkereső irodában:

1. Ne tegyünk fel mindent egy lapra! Ha bekerülünk egy társkereső iroda adatbázisába, még nem jelenti azt, hogy innentől kezdve ülhetünk a babérjainkon és csak várnunk kell szép kényelmesen hátradőlve, hogy becsöngessen az igazi. Tekintsük az irodát csak egy lehetőségnek a sok közül, és maradjunk aktívak, Felmérések szerint az emberek mindössze néhány százaléka talál társat valamilyen közvetítő fórumon keresztül, legtöbbjük számára az élet hozza el a lehetőséget az ismerkedésre és párjuk megtalálására.

2. Legyünk tudatában annak, hogy kockázatot is vállalunk! A legtöbb társkereső iroda nem tud semmilyen garanciát vállalni arra, hogy biztosan tud majd hozzánk illő személyt ajánlani nekünk. Ha szerencsénk van, leendő párunk éppen akkor regisztrál annál a társközvetítőnél, ahová mi is bejelentkeztünk, ellenkező esetben befektetésünk elveszhet és maximum tapasztalattal gazdagodhatunk.

3. Legyünk őszinték! Ha elmegyünk egy társkereső irodába, számítanunk kell arra, hogy sok-sok kérdésre kell majd válaszolnunk. Segítsük a közvetítő munkáját azzal, hogy őszintén elmondjuk neki, kik vagyunk és mire vágyunk. Így nagyobb eséllyel fog hozzánk illő párt ajánlani, mintha megpróbálnánk másnak látszani, mint akik valójában vagyunk.

4. Készüljünk fel alaposan a beszélgetésre! Írjuk össze pozitív és negatív tulajdonságainkat, írjuk le, mit szoktak rólunk mások mondani. Képzeljük el azt a személyt, akit magunk mellett szeretnénk látni. Milyen legyen? Milyen külső és belső tulajdonságok vonzóak számunkra? Gondoljuk végig, milyen értékek fontosak nekünk? Mi az, amiben hiszünk, mi az, ami nélkül nem tudjuk elképzelni az életünket, mi az, amiben még vagy már nem tudunk kompromisszumot kötni.

5. Figyeljünk oda a megjelenésünkre! Az első benyomás mint mindig, most is nagyon fontos. Lehet, hogy egyetlen egyszer találkozunk azzal a személlyel, aki nekünk társat fog ajánlani, nem mindegy tehát, mit üzenünk magunkról a külsőnkkel. Legyünk csinosak, vonzóak, mutassuk meg, milyenek vagyunk, amikor tetszeni akarunk. De ne essünk túlzásokba sem. Ha túlöltözünk, az ugyanolyan rossz lehet, mintha egy elnyűtt pólóban jelenünk meg.

6. Ne regisztráljunk egy évnél hosszabb időre! Ha tagságunk egy életre szól, könnyen megtörténhet, hogy örökös társkeresők maradunk, beleragadunk ebbe a szerepbe és beleszokunk ebbe az életformába. Ha fél év vagy egy év után sem válik be számunkra a társkereső irodán keresztüli ismerkedés, akkor inkább engedjük el ezt a lehetőséget és folyamatosan próbálkozzunk más módszerekkel is. Ne feledjük: az emberek nagy többsége az életben spontán, természetes helyzetekben találkozik a számára megfelelő társsal, a közvetítő iroda pedig csak egy a sok más lehetőség között.