Belezúgtam! – De kibe?

Szerelmesnek lenni egyszerre jó és félelmetes dolog. Amellett, hogy mindent rózsaszínben látunk, ott motoszkálhat bennünk a kétely is: mi van, ha nem a megfelelő emberbe sikerült belezúgni és figyelmen kívül hagyjuk az árulkodó jeleket?

Belezúgtam! - De kibe?

Íme néhány biztos jele annak, hogy nem egyoldalú a szerelem. Végiggondolva az alábbi szempontokat, könnyebben eldönthetjük, érdemes-e tovább táplálnunk az érzelmeinket vagy jobb, ha gyorsan valaki más után nézünk.

10 biztos jele annak, hogy viszonozzák az érzelmeinket:

1. Kiszemeltünk – továbbiakban K, vagy inkább Kázmér / Krisztina szívesen van a társaságunkban, szeret velünk lenni, szeret velünk találkozni, programozni, beszélgetni és nem csak mi vagyunk azok, akik állandóan találkozót kezdeményezünk.

2. Akár jó, akár rossz történik vele, szívesen megosztja velünk, ha örül valaminek vagy bántja valami. Mesél magáról és természetesen meghallgat minket is.

3. Nem önző és nem irigy. Ha Kázmér / Krisztina önző és irigykedik ránk, akkor nem szeret minket vagy nem eléggé. A szerelem / szeretet ugyanis önzetlen és nincs helye az irigykedésnek sem.

4. Ha Kiszemeltünk, pardon – Kázmérunk / Krisztinánk szerelmes belénk, értünk és a kapcsolatunkért bármit képes megtenni, még azokat a csillagokat is lehozza nekünk az égről, de legalábbis megpróbálja. A szerelem nem ismer határokat, nemdebár :).

5. Ha igazán szerelmes belénk, nem fél azt ország- világ előtt felvállalni. Büszke ránk, mesél rólunk barátainak, családtagjainak. Nem rejtegeti az érzelmeit.

6. Még a hibáinkat is szereti. Nem vak persze teljesen, látja, hogy nem vagyunk tökéletesek, de mégis el tud minket fogadni, a hibáinkkal együtt is. Még ha néha cukkol, kinevet vagy kritizál, akkor is érezzük, hogy elfogad minket.

7. Hosszú távon gondolkodik. Nem akarja, hogy a kapcsolat véget érjen, és el sem tudja képzelni, hogy egyszer vége lehet. Merthogy ugye szerelmes belénk…

8. Mellettünk úgy érzi, jobb emberré válhat, mert ki tudjuk hozni belőle a legjobbat. Kázmérnak / Krisztinának mellettünk egészen biztosan megnő az önbizalma.

9. Nincsenek Ha… -val kezdődő mondatai. Akkor szeretlek, ha …… A szerelme feltétel nélküli. Lásd 6-os pont.

10. Mi vagyunk az egyik legjobb barátja. Az igazán jól működő és hosszú távon is megmaradó kapcsolatok mind ilyenek. Már a gimiben is kedvelték egymást vagy már régóta jó barátok, de korábban még nem értek meg a szerelemre. – Ugye ismerünk ilyen történeteket?

A feni tízes listát természetesen magunkon is tesztelhetjük. Szeretjük-e a a mi Kázmérunkat / Krisztinánkat eléggé? Tényleg szerelmesek vagyunk bele vagy csak megtetszett benne valami, mondjuk a …. a zakója vagy a hajszíne :)? Mert azért ez hosszú távon egyáltalán nem mindegy.