A barátok szerepe a társkeresés időszakában – 1. rész

Ha egyedül vagyunk vagy társat keresünk, a barátok igen nagy szerepet tölthetnek be életünkben. Pozitív és negatív értelemben egyaránt.

A barátok szerepe a társkeresés időszakában - 1. rész

Nézzük, hogy is van ez, mikor száll magasba és mikor lyukad ki ez a szép rózsaszín ballon.

1. 

Felszáll 🙂

Ha vannak barátaink, meg tudjuk osztani társkereséssel kapcsolatos kérdéseinket, tapasztalatainkat, esetleges félelmeinket olyan valakivel, aki ismer és megért minket, és aki lehet, hasonló dolgokon ment vagy éppen megy keresztül.

Kilyukad 🙁

Halál unalom már a kétezredik randevú történetét vagy ugyanazt a sztorit meghallgatni újra meg újra. Ha a barátunkkal együtt töltött idő kezd egy soha véget nem érő, nyaralásról készült fotósorozat -nézegetéshez hasonlítani, keressünk más társaságot vagy kreatívabb elfoglaltságot.

2. 

Felszáll 🙂

Ha barátaink is éppen társat keresnek, közvetlen közelről is megtapasztalhatjuk, hogy nem mi vagyunk az egyetlenek, akik társat keresünk, nem csak velünk történhet meg az „rettenetes tragédia”, hogy éppen egyedül vagyunk.

Kilyukad 🙁

Ha barátainknak van párkapcsolata, úgy érezhetjük, hogy csak mi vagyunk ennyire szerencsétlenek, hogy nem találunk társat, és beleugorhatunk egy nem nekünk való kapcsolatba, csak azért,  hogy mi se legyünk „lemaradva”. Az is előfordulhat, hogy nem is akarunk már velük találkozni, mert kellemetlennek érezzük, hogy mi vagyunk a „harmadik” a társaságukban.

3.

Felszáll 🙂

A barátaink ötleteket adhatnak nekünk, hol és hogyan ismerkedjünk, mire figyeljünk oda a társkeresés során. Ugyanakkor a barátok tükörképet is mutatnak nekünk, és segítenek abban, hogy nagyobb ön-és emberismeretre tegyünk szert.

Kilyukad 🙁

Annyi különféle tanácsot és ötletet kapunk tőlük, hogy összezavarodunk és már azt sem tudjuk, kik is vagyunk, mit is akarunk, hova menjünk, mit csináljunk.

4. 

Felszáll 🙂

Ha épp nincs senki, akivel randizni tudnánk, akkor is van kivel elmenni programozni, beszélgetni és nem érezzük magunkat magányosnak egyedülállóként sem.

Kilyukad 🙁

Ha nincs társunk, akkor előfordulhat, hogy tartósan bele is ragadunk ebbe a szerepbe. Azon kaphatjuk magunkat, hogy már hónapok óta csak barátainkkal töltjük az időnket az egyedüllét és az ismerkedés nehézségeinek véget nem érő témáját osztva-szorozva, ahelyett, hogy randiznánk már valakivel.

5. 

Felszáll 🙂

Lehet, hogy épp barátaink révén találjuk meg párunkat. Ők ismernek jól minket, tudják, ki illik hozzánk és bemutathatnak valakinek a saját ismeretségi körükből.

Kilyukad 🙁

Nem ritka, hogy épp barátunk az, aki kilyukasztja álmaink lufiját, még mielőtt bármi is elkezdődhetne és elszáll egy szép rózsaszín ballonban kiszemeltünkkel.

Mi lehet mindebből a tanulság? Íme egy virtuálisan szálló „ige”:

A barátok olyanok, mint a LUFIK. Ha egyszer elengedjük, lehet, hogy nem kapjuk őket már vissza… Ezért próbáljunk meg vigyázni rájuk, hogy sose veszítsük el őket. 

Előbb persze gondosan válogassuk meg őket…

A barátok szerepe a társkeresés időszakában - 1. rész