Cikkek

Szerző: 

Bereczki Ildikó

Hétköznapok és ünnepek a párkapcsolatban

Ha a társkeresési tanácsadás során megkérem a társkeresőket, írják körül, milyen társra vágynak, meglepően sokan válaszolnak így: "Olyan társat keresek, akivel könnyű a hétköznap és öröm az ünnep." 

Miért fogalmaznak így?

Szerző: 

Bereczki Ildikó

1.

Kata néhány hét ismeretség után odaköltözött Gergőhöz. Minden passzol. - mondták. - Minek várni? Mindenben egyetértünk. Két évvel később már mindenki úgy emlegette őket, mint az "álompár". A szerencsések. Akik soha nem vitatkoznak. De jó nekik.

Szerző: 

Bereczki Ildikó

...

Szerző: 

Bereczki Ildikó

Amikor Péter két év után szakított Szilviával, szemére hányta, hogy miatta nem tudott elég időt tölteni a barátaival és családtagjaival.

Szerző: 

Bereczki Ildikó

Az ellentétek állítólag vonzzák egymást. Na de a hasonlóságok? Az a jó, ha mindenben egyetértünk a párunkkal vagy ha különbözik a véleményünk az övétől? Az az ideális, ha hasonló karakterek vagyunk, vagy ha különbözőek?

Szerző: 

Bereczki Ildikó

- Csúnyán elhízott a feleségem. - mondja Pál, de nem panaszkodva, inkább csak úgy tényszerűen. Mert hát mit is tehetne. Panaszkodni mégsem panaszkodhat, mégiscsak a felesége, akit szeret. - Zavar, zavar, de nem mondhatom ezt meg neki, ha egyszer a feleségem. - magyarázza.

Szerző: 

Bereczki Ildikó

Régen, úgy kétszáz évvel ezelőtt, nem lehetett könnyű megtanulni írni. Kellett hozzá egy csomó minden: plajbász, penna és pennatok, penicilus és lénia, ténta, irka, kalamáris, palatábla, palavessző, spongya vagy egy nyúlláb :), és még egy ruganyos mozgó is :D.

Szerző: 

Bereczki Ildikó

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ... mese...

Szerző: 

Bereczki Ildikó

"- A lányok azt hiszik, udvariatlan vagyok, amikor előttük megyek be az étterembe. Most mit csináljak? Engedjem őket előre?" - kérdi Ádám, aki jelenleg intenzíven gyakorolja a randizás illemszabályait. Bizonyára nem ő az egyetlen, aki az ismerkedés, randevúzás során hasonló problémákkal találkozik. Manapság, amikor mindent lehet és minden "divat", sokszor nehéz eligazodni a "rand-i-llik -  nem illik" útvesztőjében.

Szerző: 

Bereczki Ildikó

Szerelmesnek lenni egyszerre jó és félelmetes dolog. Amellett, hogy mindent rózsaszínben látunk, ott motoszkálhat bennünk a kétely is: mi van, ha nem a megfelelő emberbe sikerült belezúgni és figyelmen kívül hagyjuk az árulkodó jeleket?

Oldalak